Прекратява се първенството на Зелената лига
Прекратява се първенството на Зелената лига

- неделя 10 май 2009
от ji преглед на авторите
в Новини

Събитията от изминалия кръг доведоха до прекратяване на мачовете от Зелената лига. От всички мачове по програма само един се изигра нормално, като и на него делегата така и не се яви. В една от срещите двата отбора са отказали да изпълнят решението на съдията за смяна на терена след като предвидения по програма е бил зает. Друг от мачовете не се проведе поради неявяване както на съдията така и на делегата, което доведе до неприятната ситуация двата отбора да са в пълни състави но да няма възможност срещата да се проведе. В друг от мачовете не са се явили и двата отбора, което е записал в протокола и съдията на мача.
Явно е че общото настроение в лигата е за тотално неспазване на правилата и пълна безотговорност на отборите и длъжностните лица. В този си вид Зелената лига така или иначе не функционира. В последните 2 кръга са се провели по-малко от половината мачове. Някой от отборите явно още не могат да осъзнаят къде се намират и какво става. Правилата са в голямата си част ясни и точни и са известни от преди началото на сезона. Всеки който има нещо против тях не би трябвало изобщо да участва в лигата. Отборите така и не разбраха че мачовете в лигата не се отлагат и не се играят през седмицата. Не разбраха че междуотборни уговорки по телефона не означават нищо след като за тях не е уведомена официално лигата. Официално означава да бъде изпратен имейл на съответната комисия. Така и не се осъзна факта че лигата без вашите съдийски и делегатски наряди няма как да функционира. Щом сте се съгласили да участвате това автоматично означава, че сте достатъчно сериозни и отговорни за да си изпълнявате задълженията. От друга страна решенията на съдиите и делегатите са решения на лигата. Щом отборите отказват да изпълнят съдийско решение за смяна на терена явно нямат желание да участват в лига където има правила и те се спазват.
Лигата моли капитаните на отборите да изпратят своето становище за бъдещето на Зелената лига и участието на своя отбор в нея на имейл адреса на АК. Ако получим уверение от вас че делегатите и съдиите ви ще се явяват занапред, че няма да има непрекъснати опити да бъдат нарушени или заобиколени правилата, че ще престанат заплахите и обидите във форума ще направим нов опит да стартираме лигата. Иначе в условията които са в момента първенството няма как да продължи.
Зелената Лига всички права запазени